Vi utvärderar dimbara ljuskällor

Efter övergången till led så har vi lyckats reducera vår elförbrukning avsevärt. Nästa steg är nu att vi blir ännu mer miljövänlig genom att reducera elförbrukningen med ytterligare några procentenheter genom användning av en unik dimmerlösning från företaget Svealight. Svealight är en svensk distributör för den finska belysningstillverkaren Valtavalo vars livslängd uppgår till hela 125.000 drifttimmar med sju års garanti. Tyvärr har vi redan uppgraderat våra ljuskällor och Valtavalos led lysrör är därför inget alternativ i vår situation. Dock kan vi ändå dra nytta av Svealights dimmerlösning trots att lysrören är köpta från en annan leverantör. Vi har gjort en estimering om att vi bör lyckas sänka elkostnaderna med ytterligare 20% genom att dimma ljuset under vissa specifika klockslag.

En dimmer gör stor skillnad

Trots att vi inte vistas i alla delar av lokalen under alla tillfällen så har ljusstyrkan legat på 100% under arbetspassen. Detta kändes väldigt onödigt och därför var vi relativt snabba med att ta beslutet att införa dimmerfunktionen i alla delar av vår lagerlokal. En dimmer används i många olika typer av lokaler som bland annat kontor, fabriker och matbutiker och har visat sig vara ett effektivt sätt att sänka kostnader och koldioxidutsläpp. Vi kommer inom en snar framtid att följa upp detta med egna mätningar för att få reda på exakt hur stora besparingarna verkligen är. Vi är ett av få företag inom vår bransch som har ett övergripande miljö tänk som har en stor inverkan på våra kortsiktiga och långsiktiga beslut. Vi hoppas att fler företag tar efter och också väljer den miljövänliga vägen i slutändan.